Walikota lan DPRD Crebon Ditagih Duit - Buntet Pesantren Walikota lan DPRD Crebon Ditagih Duit - Buntet Pesantren
  • Latest News

    Thursday, July 3, 2008

    Walikota lan DPRD Crebon Ditagih Duit



     



    demoOleh: Engku



    MAU ESOK ning Crebon remee por. Rame-rame kuen dudu tawuran atawa
    demo apamaning gulet antara tukang beca karo tukang ojek sing pernah
    rusuh di kota Cerbon. Tapi wong sing pada demo kuen wong kang dadi
    pegawe atawa guru bli tetap pada nekani Walikota lan DPRD Crebon. Jumlahe blikira-kira akehe ana 379 Pegawai Tidak
    Tetap (PTT) di lingkungan
    pemerintah Kota Cirebon.




     



     




    Tapi hebate wong Crebon, beda karo
    wong Jakarta-an. Demo sih demo akeh sih akeh, tapi wong sing jumlahe 379
    kuen mung diwakili  cuma 12 uwong sing ngadep penggede DPRD lan Wakil
    Walikota Cirebon ning tempat kerjae.


     



    Nah, mau
    esok Rebo, 2 Juli kuh, wong rolas kuen nunjuk tukang ngomonge (juru
    bicara ya dudu juru kunci) sing diarani Forum PTT Kota Cirebon, araane
    mang Edi
    Sumitro. Deweka kuh toli ngomong ning wartawan,  jareene jeh, tekae
    ning instansi DPRD kuh, kanggo nakoni dasar hukum ngapa jeh, gaji
    kaping telulas (gaji ke-13) kuh durung ditrima ning PTT, sementara PNS
    sih wis nrima.



     



    "Tahun-tahun sedurunge kita wis pada nrima gaji kaping telulas. Padahal jumlahe ana 1500
    PTT. Toli jeh, sekie kuh, cuma 379 PTT kang kesisa,
    Pemkot Cirebon kuh bli ngetokaken gaji ke-13," jarene mang Edi Sumitro.



     



    Terusan maing  Mang Edi ngarepaken pisang jeh, para PTT kuh kih  ana
    kebijakan sing walikota ambiran gaji
    ke-13 kuh bisa mudun lan dibagiaken. Sebabe, sekie kuh lagi dibutuhaken
    pisan kanggo ngadepi munggae rega-rega sing pada mencelat menduwur,
    beli sih.




    "Ari tahun-tahun bengien sih, dana gaji ke-13 bagi PTT kuh bisa
    dijukut ning pos endi bae seperti kota/ kabupaten kang wis cair, tapi
    jeh, Kota Cirebon
    bae kang durung mettu kuh, lah kejendelan ning endi kieh kuh. " imbuh
    mang Edi.




    Ya melas yah wong semono akehe kujeh bli bisa oli gaji ke-13.
    Meskipun angka 13 kuh jare angka sial tapi ya tetep bae jeh arane gan
    gaji. Kan seperti kanggo sate, lamon langka gajie kan blenak. Nah,
    mangkae Walikota aja mengkonon sih, melas kujeh ning wong kang wis
    berbakti kanggo nusa lan bangsa terus gajie bli diupai. Apa beli weruh
    tah ning sabdae Kanjeng Nabi Muhammad saw, upaena ongkose wong kang
    kerja sedurunge kringete garing... :)




     



     


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 comments:

    Post a Comment

    Item Reviewed: Walikota lan DPRD Crebon Ditagih Duit Rating: 5 Reviewed By: Mubarok Hasanuddin
    Scroll to Top