Walikota Bade Nyabut Izin CTI - Buntet Pesantren Walikota Bade Nyabut Izin CTI - Buntet Pesantren
  • Latest News

    Tuesday, July 8, 2008

    Walikota Bade Nyabut Izin CTI


    argasunya.jpg.pngBerita Berbahasa Middle Javanesse Cirebon

    Oleh: Engku
    Kabar ingkang anyar saking Crebon mungele Walikota Cirebon tulus mutusaken ijin bangunan Cirebon Televisi Indonesia (CTV) ingkang wonten bangunane teng Argasunya, Kodya Crebon.




    Pernyataan niku dipun sampeaken langsung saking Kang Subardi dumateng
    para wakilipun masyarakat Argasunya. Warga Argasunya tentune dipun
    dampingi sareng ulama sepuh saking Kota Cirebon sareng Kepala Komisi
    Penyiaran Indonesia Daerah (KPID) Jawa Barat tempatipun teng gedung
    Adipura, Balaikota Cirebon, dinten Senin (7/7).

    Kang Subardi sampun jelas ngungkapapen dumateng hadirin sajelase niku,
    nyatakaken bilih, pembangunan CTV teng Argasunya niku resikoe ageng
    sebab saged nimpulaken konflik sing akhire saged ngancam persatuan lan 
    kesatuan masyarakat Crebon.  Miturut Subardi, niku kuh, artose sampun
    cekap sebagai bukti nyalahi aturan.

    "Izin kangge mbangun CTV niku sampun jelas nyalahi aturan dadose kula
    nyataaken surat izin bangunan tv niku dipun cabut." tegasipun Kang
    Subardi.

    Terasipun pernyataan Walikota Crebon niku dipun kuati dumateng omongane
    Kepala KPID Jabar, Dadang Rahmat Hudaya, mungele, wontene lembaga
    penyiaran niku kedah dados perekat antar masyarakat.

    "Cirebon Televisi Indonesia niku dereng tayang mawon sampun damel masalah
    (konflik) teng warga, mulane pihak pemkot uga sampun nyukani izin ijin
    mbangun. Mengkine kula gan pastine boten ajeng nyukani izin penyiaran."
    Tegasipun kiambeke.

    Tapi peristiwa winginane niku, bahwa nyabut izin secara lisan saking
    Walikota niku masyarakat Argasunya, maksih ragu teng ketulusane lan
    kesungguhane Pak Walikota. Akhire, warga Argasunya niku tetep "maksa"
    Walikota kedah medalaken surat ingkang tertulis kangge nglarang
    pembangunane CTV, dados boten kanggo omongan mawon.

    "Kula sedanten nyuwun pengertian Walikota walikota gagiyan medalaken
    surat ingkang nyabut ijine bangunan CTV sampun lami-lami," cape Alan
    wakil saking warga Argasunya ingkang dipun tanggapi positif Walikota
    terase Walikota njanjiaken bade ngetokaken surat kangge nyabut bangunan
    CTV secepate.

    -------------
    Mohon kritik dan saran penggunaan bahasa "middle javaneese Cerbon" ala Buntet


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 comments:

    Post a Comment

    Item Reviewed: Walikota Bade Nyabut Izin CTI Rating: 5 Reviewed By: Mubarok Hasanuddin
    Scroll to Top